Nu börjar det hända saker här i Kenya. Från i morgon kväll är det ”curfew” – utegångsförbud efter sju på kvällen. En av mina vänner kommenterade det; sprids smittan bara på nätterna – inte på dagarna när folk är ute?

Jag beskylls från gång till annan vara konspirationsteoretiker, men märkvärdigt nog visar sig många av mina misstankar vara välgrundade. Att Sverige varit allierade med USA bevisades av läckta dokument som visade på Sveriges avtal med CIA från 1954. Avslöjandet som visade att Sveriges regeringar under femtio år begått högförrädei mot folket i femtio år. Det är inte konstigt att Sverige inte öppnar arkiven såsom andra stater gör efter ett antal år. I USA är det exempelvis tjugofem år för de flesta dokument.

Bilderberggruppens möten fick jag först höra talas om 1990. Under tio års tid blev jag sedd som en foliehatt innan jag såg den första artikeln i svenska medier om gruppen och dess tidigare så hemliga möten. Kuweit-kriget fick jag snabbt information om att det var ett av USA:s många ”false flag-operation” – som visade sig vara sanna när man gick till djupet med det bakomliggande politiska spelet. Hur många människoliv kostade inte det? Och fortsättningen; blockaden mot Saddam Husseins land, som kostade långt över en halv miljon barn livet – vilket Madeleine Albright ansåg vara värt priset, eftersom det inte rörde sig om hennes barn kan man förmoda.

Invasionen och det ytterst segdragna kriget mot Afghanistan förstår alla insatta, handlar enbart om USA:s geopolitiska intressen – men det stödjer den svenska regeringen med dina pengar. Under den högst genomskinliga förevändningen att man ”bekämpar terrorism” – trots att varje nykter betraktare förstår att det är USA:s terrorism som skapar terrorister.

9/11 är med största sannolikhet historiens största brott – begått men hjälp från delar av den högsta amerikanska administrationen. Jag har ägnat hundratals timmar med att studera vittnesmål, dokument, filmer, artiklar och vetenskapliga rapporter – och det är uppenbart att den officiella versionen är ett sammelsurium av lögner, förvrängningar och villospår. Ungefär som Palme-utredningen i Sverige. Men medierna och våra ledare tycks vara immuna mot fakta som strider mot det västerländska imperialistiska narrativet.

Vad jag vill säga är att jag är en konspirationsteoretiker. Jag vet att det alltid förekommer konspirationer där makt samlas. Jag vet också att det är lätt att läsa in sammanträffanden som indicier för att något inte är som det påstås vara. Men om det samlas tillräckligt många indicier kring ett fall, så är det en antydan till att något annat är på gång, än vad det förefaller vara. Det kan vara något att tänka på i dessa tider.

Här i Kenya har bloggare arresterats för att de spridit rykten kring Coronaviruset. Polisen varnar att de kommer att slå ned på alla som sprider falska rykten. Vilka rykten som är sanna och vilka som är rena propagandapåhitt brukar dock visa sig långt efteråt. Kenyas rättsväsende vet dock i förväg vad som är sant eller inte, varför jag vaktar min tunga – jag kommer inte alls med några spekulationer.
Jag bara noterar att den Kenyanska regeringen tar virus-hotet på största allvar, så från och med i morgon råder utegångsförbud efter sju på kvällen. Enligt Richie gäller det bara den ”estate” man bor i, så man kan gå ut och handla även efter sju – men bara i kvarteret där man bor. Jag kan exempelvis inte gå till studion efter sju på kvällen. Och får jag gäster måste de lämna i god tid innan sju, så de hinner hem. Eller stanna över natten. Fem på morgonen hävs utegångsförbudet.

Nog är det en märklig reaktion på ett virus som hittills bara dödat en patient – en sextiosexårig diabetespatient men stora hälsoproblem. Hittills har 31 människor funnits bära på smittan, i fem av 47 counties. Att stänga ned vardagen för 50 miljoner människor för 31 smittade?
3000 människor om dagen dör i malaria, men 93 % av dem i Afrika, så det har aldrig varit någon kioskvältarnyhet. Jag kanske bara inte förstår hur dödligt det här viruset är, men jag noterar att en vanlig årlig influensa kräver betydligt fler offer till och med i Italien som är så hårt drabbat. Jag läste också om en engelsk tonåring som tog livet av sig, av rädsla för att drabbas av viruset.

Jag tänker att om det finns ett kollektivt undermedvetet medvetande som vi alla är en del av, så måste det medvetandet vara fyllt av rädsla just nu. En vis man sade att det första vi måste göra för att bli hela människor, är att göra oss av med är alla rädslor. Jag tror att det är sant. Jag tror också på ett kollektivt medvetande, och jag tror att vi har mycket att lära från det. Men för att komma åt det behöver vi lugn och ro, vila och meditation. Kanske är det här den tid när vi skall ta oss den tiden, för att fylla det kollektiva medvetandet med positiva tankar istället för fruktan och rädsla?
Och varför frukta det okända – döden – som det högsta av allt ont, när det likväl kan vara det högsta av allt gott? Det var Sokrates som ställde frågan för 2400 år sedan – men folk är fortfarande lika rädda för döden.

Det känns som om någonting väldigt stort och världsomspännande är på väg att hända. Om det är av gott eller ont är svårt att säga. Men det ser ut att bli betydligt mycket mörkare innan vi ser någon ljusning igen.

Den här gången postar jag helt utan att publicera några bilder. Jag försöker nu anpassa mina rapporter till läget här, och i det här fallet vill jag inte lämna ut några av dem som håller mig underrättade, så det blir en bildlös blogg den här gången. Men nu kommer rapporterna att bli betydligt tätare, tack vare utegångsförbudet. Se till att följa mina inlägg från händelsernas centrum. (Jag är alltid i centrum för mina iakttagelser, av naturliga orsaker …)

För övrigt är den här bloggen är helt fri från annonser. Det är mitt val. Jag har valt bort annonsering för att visa att jag är en fri journalist – som en motsats till alla dessa influencers som försöker kränga på läsarna olika produkter.
Nu är det blodigt allvar här – jag är helt beroende av mina läsare. Så om ni som uppskattar mina texter har ett par spänn över; köp gärna någon av mina alla bilder och teckningar (ni finner dem bland mina fotoalbum på Facebook), eller sponsra mitt skrivande genom att Swisha en slant till 0723 680054.
Om jag har norska läsare som vill vara med och bidraga med en slant så går det utmärkt att skicka den till mitt norska konto; Sparebank 1, Kontonummer: 9001.14.07608. 
Mitt Kenyanska nummer är +254 740 727 074, om någon vill ringa mig, eller skicka pengar via World Remit till mitt M-Pesa-konto (den kenyanska varianten av Swish).

Tack på förhand. Och ta hand om varandra – vi behöver det alla i tider som dessa.

Lämna ett svar